Lezing: U.F.O’s bestaan, ufo’s niet

Lezing & tentoonstelling - 70 jaar ufologie

Alsof het zo moest zijn. Vandaag (23-02-2017) staat in alle Belgische kranten een artikel dat onderzoekers 7 planeten ontdekt hebben die ‘mogelijk’ levensvatbaar zijn. Het zijn er 7 meer dan de duizenden die men tot heden ontdekt heeft. De SF-schrijvers krijgen gelijk als ze hun verhalen schreven over buitenaards leven, en dat sommige daarvan onze aarde gaan inpalmen. (achter de komma is nog steeds SF).

Een ander soort leven zal er zeker wel zijn ver en diep in het heelal. Maar of die naar de aarde komen zoals honderdduizenden mensen beweren, tienduizenden zeggen ooit buitenaardse tuigen gezien te hebben en duizenden die zeggen ooit in contact gestaan te hebben met die buitenaardsen, is een ander.

Dit jaar – 24 juni - is het 70 jaar geleden dat het onderzoek naar het ufo-fenomeen startte. Wat de geboortedag van Christus was voor onze jaartelling, is 24 juni 1947 de geboortedag van de ufologie. Door de aanhoudende waarnemingen – eerst in Amerika en daarna Europa - van vreemde tuigen in de lucht, onderzochten de Amerikaanse luchtmacht – als eersten - deze U.F.O.’s.

In de afgelopen 70 jaar zijn honderdduizenden van deze waarnemingen wereldwijd geregistreerd! De meest gehoorde hypothese is dat deze tuigen, toestellen zijn van buitenaardse oorsprong, ufo’s dus. Maar mijn eigenzinnig onderzoek toont aan dat U.F.O’s bestaan, maar ufo’s niet. Tien jaar geleden schreef ik daarover mijn eerste boek “60 jaar ufologie: De waarheid bijna nabij”. Nu de updating daarvan “70 jaar ufologie: U.F.O’s bestaan, ufo’s niet".

Wat is er nu allemaal geweten van U.F.O’s of ufo’s na 70 jaar onderzoek? Hierover zal ik deze lezing geven met een kleine overzichtstentoonstelling . De lezing gaat door in het Cultuurcentrum van Hasselt op 17 juni 2017 en kan gratis bijgewoond worden.

Deuren gaan open om 13.00 uur, de lezing is om 14.00 uur. Na de lezing kan er nagepraat worden tot 16.30 uur. Inschrijven is aangeraden – plaatsen echt beperkt - en kan door een e-mail te sturen naar brouxmarc@hotmail.com.

Marc Broux.
0475/60.12.56

Data & tickets